torsdag 13 september 2012

Massage och stretching för hemmabruk




Därför ska du och din hund gå en kurs i massage och stretching för hemmabruk på Hunduddens Träningscenter den 23/9!

Vi vågar nääästan lova dig att din hund blir mer lugn, harmonisk och lyhörd om du masserar den regelbundet. Du kommer, genom att regelbunet massera din hund, att få lättare att få kontakt med hunden, och har man en bra kontakt med sin hund så blir det lättare att få den att vilja komma på inkallning. Till exempel. Med en bra kontakt, som lite är förutsättningen för att kunna träna något över huvud taget, kommer både du och din hund få ut mer av era träningstillfällen. När ni möter andra hundar är det ju också rätt festligt att ha bra kontakt med sin hund...

Har man, som jag har till exempel, en hund som har lätt för att gå upp för högt i aktivitetsnivå (gärna i samband med träning) så är massage ett ypperligt sätt att hjälpa hunden att komma till hålla sig lugn. Om din hund arbetar hårt fysiskt, till exempel om du har en jakthund eller tränar mycket agility med mera, är det kanske ännu viktigare att hunden är i god fysisk form och om du masserar hunden regelbundet så märker du direkt om hunden börjar bli stel någonstans och kan med massagen i de flesta fall förhindra att det uppstår några tråkiga smärttillstånd av muskulär variant.

Att hunden tycker att det är skönt med massage och kopplar av, precis som jag gör och kanske du, är ju en annan aspekt som gör masserandet-av-din-hund värdefullt.

Alla hundar älskar inte massage på en gång. Anna, en av lärarna i kursen massage och stretching för hemmabruk på Hunduddens Träningscenter, har själv en hund, taxen Gucci, som hon fick lägga ner lite tid och möda på för att få att älska att få massage. Så om du är sugen på att lära dig massera din hund, men du är osäker på om din hund skulle uppskatta det, kom ändå. Anna har personlig erfarenhet av hur man kan lära även hundar som till en början är lite mer.... skeptiska, att älska att få massage.

Om du har några frågor om kursen eller annat som rör hundens hälsa - tveka inte att kontakta Anna. Du hittar kontaktinfo till henne här.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar