söndag 19 februari 2012

Medlemssamtal mellan Eva Miörner och Susanne Depken




”Jag tränar mina hundar vanligtvis fem dagar i veckan” säger vår medlem nr 012, Suzanne Depken. De vältränade hundarna är dvärgschnauzern Fifille, 9 år, och schipperken Corinnas Tindra (kallad Corinne) , 2,5 år.

Suzanne fick sin första egna hund redan som tioåring. Så småningom blev det en del tävlande i spår och lydnad. Nu är det lydnadstävlingar som gäller.

De båda tikarna är ganska olika när det gäller träningsvillighet, säger Suzanne.
”Corinne är fylld av energi och vill ha aktivitet hela tiden, medan Fifille mest gillar belöningarna och en mindre mängd träning. Corinne kan gå upp i varv lite för mycket och kan ha en viss benägenhet att tjuvstarta. Fifille är mer eftertänksam”.

Suzanne har under minst tio år tränat för Eva Bodfäldt och har också gått kurser på Hunduddens Träningscenter, vilka letts av Niina och Kent Svartberg och av Maria Brandel. Suzanne är också med i en träningsgrupp på Hundudden. En och annan kurs har Suzanne också deltagit i på Lidingö BK, där hon är medlem.

På somrarna tränar Suzanne gärna med en granne som är en mycket skicklig hundtränare och ägare till två jaktlabradorer. Det blir lite extra apporteringsarbete tillsammans med labradorerna, men mest lydnad som är den gren som Suzanne tävlar i på de olika brukshundsklubbarna runtom Stockholm. Med stor framgång!

Både Suzannes tidigare dvärgschnauzer, Dolly, och Fifille har lyckats bli lydnadschampions och senast i oktober tog Suzanne och Corinne hem ett förstapris i Lydnadsklass III på Märsta-Sigtuna BK med 282,5 poäng.

Till våren siktar Suzanne på att tävla med Corinne i Elitklass . Lycka till!

(Min egen hund Yo-Yo och Corinne fann varandra direkt och började leka. Fifille tittade på och tyckte nog att de två småflickorna var ganska jobbiga)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar